12 روش استفاده از روغن آرگان برای سلامت پوست و مو

روغن آرگان یک محصول زیبایی سرشار از ویتامین و اسیدهای چرب سالم ضد پیری ، از بین برنده ی آکنه و جزء دستور العمل های زیبایی بی نظیر DIY است. در این مطلب با سایت سالم زیبا همراه باشید تا با همه چیز درمورد منشاء روغن ، نحوه استفاده از آن در خانه و نحوه خرید بهترین روغن آرگان آشنا شوید.

روغن آرگان چیست؟

روغن آرگان هم مانند همه روغنها از درخت گرفته می شود. Argania spinosa L یا درخت آرگان بومی کشور مراکش است، ارتفاع حدود ۸ متر و عمر طولانی دارد که در ۳۰ سالگی میوه می‌ دهد. درون میوه این درخت مغزی وجود دارد که روغن از آن تهیه می‌ شود.

بعبارت دیگر روغن آرگان که در میان مردم به نام روغن آرگان مشهور است روغنی است که از هسته میوه درخت ارقان به دست می‌ آید و مصرف غذایی و دارویی دارد. خیلی از افراد ترجیح می ‌دهند محصولی پیدا کنند که چند کاره باشد و بتواند نیاز های آنها را به صورت یکجا برطرف کند. ما به این افراد روغن بی نظیر آرگان را پیشنهاد میکنیم!

می توانید مزارع درخت آرگان وحشی را در منطقه جنوب غربی پیدا کنید. شواهدی وجود دارد که نشان میدهد مردم از سال 1550 قبل از میلاد از روغن آرگان به عنوان یک محصول آرایشی ، برای مرطوب کردن و زیبا سازی پوست استفاده میکردند.

روغن آرگان با ورود به اروپا ، به یک کالای ارزشمند تبدیل شد. استفاده از این روغن نشان دهنده ی ثروت و منزلت افراد بود. تهیه محصولات زیبایی بسیار مهم است. جالب است بدانید که درخت آرگان بسیار مقاوم است و در برابر خشکی، گرما، خاک ضعیف و شرایط سخت محیطی از خود مقاومت نشان میدهد.

خوشبختانه ، این درخت اکنون توسط برنامه ی انسان و بیوسفر یونسکو (Man and Biosphere Program) محافظت می شود. این برنامه با هدف کاهش آسیب های وارد شده توسط انسان به محیط زیست از طریق به حداقل رساندن بهره برداری و تأکید بر استفاده مسئولانه و حفظ منابع طبیعی استوار است.

در مراکش ، اهمیت این درختان هدفشان فراتر از میوه آنها است. آنها جلوی گسترش کویر را می گیرند و از بادهای شدید صحرایی جلوگیری می کنند. آنها سایه لازم برای رشد سایر محصولات کشاورزی را فراهم می کنند و به تکمیل سفره های آب زیرزمینی منطقه کمک می کنند. درخت آرگان نه تنها دارای یک میوه فوق العاده است بلکه برای اکوسیستم مراکش و ثبات کلی محیط ضروری هستند.

به طور سنتی در مراکش از روغن استخراج شده برای مقاصد آشپزی مانند فرو بردن نان در آن استفاده می کردند ، در حالی که این روغن در کشورهای غربی به عنوان یک محصول زیبایی در دسترس است.

مزایای روغن آرگان

مانند سایر روغن ها ، روغن آرگان هم حاوی مقدار زیادی اسیدهای چرب مفید است. اسیدهای چرب ضروری می توانند مزایای سلامتی زیادی در هنگام مصرف و استفاده موضعی داشته باشند.

روغن آرگان در حدود 43٪ از اسید اولئیک تشکیل شده است ، همچنین حدود 37٪ اسید لینولئیک (LA) (که متعلق به خانواده ی اسیدهای چرب ضروری است) هم دارد. روغن آرگان همچنین حاوی مقدار قابل توجهی ویتامین E – یکی از مهمترین مواد مغذی برای پوست است.

مزایای اسید اولئیک (اسیدهای چرب امگا -9)

این اسید همان اسیدهای چربی است که به طور عمده روغن زیتون را تشکیل می دهد. برخلاف اسیدهای چرب امگا 3 و اسیدهای چرب امگا 6 ، اسید اولئیک یک اسید چرب امگا 9 است که یک کلاس از اسیدهای چرب اشباع نشده مونو (با یک پیوند دوگانه) میباشد.

این امر آن را به یک اسید چرب غیر ضروری تبدیل می کند به این معنی که بدن شما به تنهایی میتواند آن را تولید کند. از مزایای این اسیدهای چرب میتوان به موارد زیر اشاره کرد:

  • می توانند قند خون ناشتا را کاهش دهند
  • می توانند جریان و گردش خون را تقویت کنند
  • می توانند سطح انسولین را کاهش دهند
  • خطر سکته مغزی را کاهش می دهند
  • می توانند التهاب را کاهش دهند
  • سرشار از آنتی اکسیدان هستند
  • برای بازسازی سلولی مفید هستند

فواید اصلی این اسیدهای چرب هنگام مصرف ، آنها را به یک گزینه ی فوق العاده برای مدیریت دیابت تبدیل کرده است. با این حال ، هنگامی که محصولات حاوی امگا 9 بصورت موضعی مورد استفاده قرار می گیرند ، خاصیت ضد التهابی اسید اولئیک موجود در آن نیز می تواند بسیار موثر باشد.

علاوه بر این ، محتوای آنتی اکسیدان موجود در آن ، این اسیدهای چرب را به یک عنصر ضد پیری قدرتمند تبدیل می کند. سرانجام ، بازسازی سلولی می تواند برای پوست بسیار عالی باشد که در بخش بعدی در مورد آن بیشتر صحبت خواهیم کرد.

مزایای اسید لینولئیک

لینولئیک اسید یک اسید چرب امگا 6 است که آن را به یک اسید چرب اشباع نشده پلی (با چند پیوند دوگانه) تبدیل می کند. این اسید بیشتر در روغنهای گیاهی یافت می شود که به دلیل خاصیت التهابی موجود در آن ، خوردن آن توصیه نمیشود.

برخلاف اسید اولئیک ، این اسیدهای چرب ، ضروری هستند زیرا بدن نمی تواند آنها را به طور مستقل سنتز کند. از جمله مزایای اسید لینولئیک عبارتنداز:

  • غشای سلول های سالم و عملکرد سلول را تقویت می کنند
  • التهاب بدن را کاهش می دهند (هم داخلی و هم خارجی)
  • مرطوب کننده پوست هستند
  • توانایی به حداقل رساندن جای زخم را دارند
  • خاصیت ضد التهابی آنها ممکن است باعث کاهش درد پوست شود

به طور کلی ، ما می دانیم که اسیدهای چرب ضروری برای سلامتی و حیات ما بسیار مهم هستند. آنها مؤلفه ی اصلی سلولهای سالم بدن هستند پس برای ما ضروری میباشند.

اسیدهای چرب امگا 6 به دلیل وجود آنها در روغنهای گیاهی ، در رژیم غذایی استاندارد آمریکایی (SAD) فراوان تر از اسیدهای چرب امگا 3 هستند ، در واقع این یک جزء فوق العاده مهم از یک رژیم غذایی سالم بشمار می آیند. علاوه بر این ، می تواند یک ماده مؤثر برای مراقبت روزمره پوست باشد.

مزایای ویتامین E

ویتامین E یک آنتی اکسیدان قدرتمند است و به همین دلیل است که اغلب می بینیم در محصولات مراقبت از پوست وجود دارد. آنتی اکسیدان ها می توانند آسیب ناشی از رادیکال آزاد به سلول ها را کاهش دهند ، و به همین ترتیب قدرت استقامت آنها را افزایش دهند.

سلولهای پوستی ما نیاز به جوان سازی دارند ، اما پیشگیری از پیری ، بهترین راه برای جوان تر نگاه داشتن آن است. مهمترین مزایای ویتامین E برای پوست عبارتند از:

  • می تواند از پوست در برابر سموم آلودگی هوا محافظت کند
  • می تواند ظاهر زخم ها را کاهش دهد
  • می تواند ظاهر علائم کشیدگی پوست را به حداقل برساند
  • می تواند ظاهر چین و چروک پوست را کاهش دهد
  • می تواند از آسیب اشعه ماوراء بنفش خورشید به پوست جلوگیری کند

مصرف مکمل ویتامین E ، خوردن غذاهای سرشار از ویتامین E ، و استفاده از آن به عنوان یک درمان موضعی به خصوص برای کاهش جای زخم ناشی از آکنه یا موارد دیگر ، می تواند بسیار مؤثر باشد.

روغن ویتامین E را می توان با روغن آرگان و روغن حامل مخلوط کرد تا نتایج بهتری حاصل شود. در بخش زیر دستور العمل های بیشتری را برای مراقبت از پوست خواهید دید.

نحوه استفاده از روغن آرگان

1-از آن به عنوان یک درمان ضد آکنه استفاده کنید

  • روغن آرگان می تواند در جلوگیری از آکنه و همچنین درمان آکنه دردناک در روند بهبود یا کاهش ظاهر زخم های آکنه موثر باشد.
  • میتوانید مدت کوتاهی پس از درمان با این روغن ، شاهد کاهش قرمزی و ورم پوست خود باشید. این به دلیل خاصیت ضد التهابی این روغن است که عمدتا بخاطر محتوای اسید لینولئیک موجود در آن است.
  • این روغن همچنین می تواند به ترمیم سلول های پوستی کمک کند و ظاهری سالم تر و شاداب تری به پوست بدهد. در نهایت ، روغن آرگان میتواند به عنوان یک داروی آکنه ، به ویژه هنگام ترکیب شدن با روغن درخت چای مورد استفاده قرار گیرد.
  • ترکیبات موجود در روغن آرگان دارای اثرات سینرژیست (هم افزایی) هستند به این معنی که باید آن را با روغن حامل (یک روغن رقیق کننده) استفاده کرد یا با یک محصول آرایشی دیگر ترکیب نمود تا هنگام استفاده موضعی بهترین نتیجه فراهم شود.

2- از روغن آرگان به عنوان یک مرطوب کننده استفاده کنید

  • یکی از جذاب ترین جنبه های استفاده از روغن آرگان به عنوان مرطوب کننده این است که خیلی سریع جذب پوست می شود. این خاصیت روغن آرگان باعث می شود روغن مناسبی برای پوست های چرب باشد ، زیرا باعث باقی ماندن چربی یا لایه ی اضافه روی پوست نمیشود.
  • نگران نباشید چون روغن آرگان منافذ پوست را مسدود نخواهد کرد. یک مطالعه نشان می دهد که استفاده از روغن آرگان می تواند باعث کاهش تولید سبوم یا به عبارتی حالت روغنی روی پوست شود.
  • تنها یک یا دو قطره روغن آرگان کافی است تا تمام صورت شما رطوبت لازم را بدست آورد.
  • این امر باعث می شود که روغن آرگان علاوه بر خواص بینظیرش ، یک مرطوب کننده ی بصرفه ی اقتصادی هم باشد! البته می توانید آن را با سایر ترکیبات مخلوط کنید ، اما برای مرطوب کردن پوست ، توصیه میشود از روغن خالص استفاده کنید.
  • اطمینان حاصل کنید که ابتدا روغن را در دستان خود گرم کنید تا بهترین نتیجه و جذب را روی پوست داشته باشید. به سادگی این کار را با مالیدن روغن بین انگشتان دست یا کف دست انجام دهید.

3- از روغن آرگان بعنوان یک تونر پوست استفاده کنید

  • امروزه بسیاری از متخصصان پوست ، استفاده از تونر را برای پاکسازی روزانه ی پوست پیشنهاد میکنند. بسیاری از تونرها می توانند برای پوست کمی خشن باشند ، به خصوص اگر حاوی الکل باشند. اگر یک یا دو روغن روغن آرگان را به تونر معمولی خود اضافه کنید ، می تواند به کاهش برخی از اثرات خشن آن کمک کند.
  • استفاده از یک تونر ملایم مانند هماملیس (نارون کوهی) نیز ممکن است ایده خوبی باشد.
  • برای داشتن یک تونر مرطوب کننده ، کمی چای سبز را بگذارید خنک شود. چند قطره روغن آرگان به آن اضافه کنید ، و باقیمانده ی آن را برای استفاده های بعدی در جایی نگه دارید. چای سبز دارای آنتی اکسیدان هایی است که برای پوست مفید است.
  • در صورت تمایل به استفاده ار تونرهای معطر ، می توانید روغنهای اساسی را نیز اضافه کنید. سپس تونر را در جا یخی های مکعبی بریزید و در فریزر قرار دهید. از این یخ ها بعنوان یک تونر روزانه روی پوستتان استفاده کنید.
  • تماس یخ با پوست ، منافذ آن را کوچکتر می کند و باعث می شود کوچکتر به نظر برسند.

4- از روغن آرگان به عنوان یک سرم دور چشم استفاده کنید

  • روغن آرگان می تواند میتواند خطوط و چروکهای ریز زیر چشم را مورد هدف قرار دهد. این چروکها مهمترین عارضه ی پوستی مربوط به پیری هستند.
  • سرم های زیر چشم جزء محصولات زیبایی پرطرفدار است که بسیار گران قیمت هستند! با این حال ، مواد اصلی اغلب این سرم ها یکسان است و مهمترین عنصر اصلی موجود در آن ، ویتامین E است.
  • همانطور که می دانیم روغن آرگان سرشار از ویتامین E است. برای گرفتن بهترین نتیجه ، روغن آرگان را با روغن حامل مانند روغن جوجوبا مخلوط کنید. میتوانید مقداری ویتامین E دیگر هم به آن اضافه کنید.
  • روش استفاده از این سرم زیر چشم به این صورت است که قبل از خواب ، یک قطره روغن آرگان در زیر چشم بمالید تا ظاهر روشنتر و جوانتری پیدا کند و تیرگی و چروکهای زیر چشم را به حداقل برساند. از آنجا که این روغن بسیار ملایم است ، می توانید بدون اینکه تحریکی ایجاد کند ، از آن در مناطق حساس پوست استفاده کنید.

5- از روغن آرگان بعنوان یک لایه بردار طبیعی استفاده کنید

  • فقط چند قطره روغن آرگان را در یک لایه بردار طبیعی مخلوط کنید تا سلول های مرده پوست پاک شود و پوست صافی داشته باشید. این برای صورت یا سایر قسمتهای آسیب دیده ی پوست عالی است (مانند آرنج ، زانو ، مچ پا یا پاشنه پا).
  • لایه برداری برای داشتن پوستی زیبا لازم است. از لایه بردار قبل از شیو کردن پوست استفاده کنید زیرا برخی از فولیکول های مو را باز می کند ، بنابراین می توانید اصلاحی نرم تر با ماندگاری بیشتر داشته باشید.
  • یکی از بهترین راه ها برای لایه برداری ، استفاده از اسکراب شکر است. از یک قند درشت مانند شکر نارگیل یا شکر قهوه ای استفاده کنید و به راحتی یک یا دو قاشق غذاخوری از آن را با یک قطره روغن آرگان مخلوط کنید تا لایه برداری موثرتری داشته باشید.
  • آن را به مدت یک تا 1-2 دقیقه (بدون آسیب به پوست) به قسمتهای خشن پوست بمالید و سپس بشویید.

6- از روغن آرگان به عنوان تقویت کننده ی ناخن استفاده کنید

  • کوتیکولهای خشن ، ناخن های شکننده آسیب دیده و پوست ملتهب اطراف ناخن ها ، مشکلات نسبتاً متداولی هستند. نه تنها می توانند ناخوشایند باشند بلکه بسیار دردناک هم هستند.
  • استفاده از چند قطره روغن آرگان در اطراف ناخن ها به دلیل خاصیت ضد التهابی که دارد ، می تواند قرمزی و ورم را کاهش دهد. رطوبت این روغن همچنین به سرعت جذب می شود ، بنابراین بدون چرب شدن دستها ، میتوانید از مزایای آن بهره مند شوید.
  • علاوه بر این ، می توانید از روغن آرگان برای نرم کردن کوتیکول ها استفاده کنید و ظاهر زیبایی به آن ببخشید.

7- از روغن آرگان برای تقویت لوسیون موی خود استفاده کنید

  • بسیاری از محصولات مراقبت از پوست یا مویی که استفاده میکنید ، می توانند با روغن آرگان تقویت شوند.
  • اما روغن آرگان پگونه باعث تقویت اثر این محصولات میشود؟ روغن آرگان یک روغن ملایم ، مؤثر و بسیار بی خطر است. به لوسیون ها ، نرم کننده ها ، سرم ها و کرم های مورد علاقه تان کمی روغن آرگان اضافه کنید تا از اثرات آنتی اکسیدان و مرطوب کننده ی آن بهره مند شوید.

8- برای درمان مشکلات التهابی پوست، از روغن آرگان استفاده کنید

  • درمان مشکلات پوستی مانند پسوریازیس ، اگزما ، روزاسه و درماتیت بسیار مشکل است و اغلب ریشه های داخلی دارند. با این حال ، نتیجه مشترک همه آنها التهاب است.
  • به دلیل خاصیت ضد التهابی طبیعی روغن آرگان ، یک یا دو قطره از آن می تواند باعث کاهش قرمزی و درد ناشی از این بیماری ها و در عین حال مرطوب شدن پوست شود. بگذارید ویتامین A و ویتامین E جادوی خود را به کار گیرند.

9- از روغن آرگان به عنوان یک نرم کننده مو استفاده کنید

  • روغن آرگان نه تنها برای پوست عالی است بلکه برای مو نیز مفید است. این روغن علاوه بر خواص مرطوب کنندگی برای پوست ، برای مو هم خاصیت نرم کنندگی بهمراه دارد.
  • روغن آرگان مخصوصاً برای ترمیم موهای آسیب دیده با آفتاب ، موهای آسیب دیده با گرما یا موهای رنگ شده بسیار قدرتمند عمل میکند. به سادگی یک یا دو قطره از این روغن را پس از حمام کردن و خشک کردن موها ، روی آنها بمالید تا وزی موها هم گرفته شود.
  • برخی حتی ادعا می كنند كه روغن آرگان می تواند باعث تقویت رشد مو و بازگرداندن حجم موها شود و ضخیم تر شدن آنها گردد. برای بهره مندی از این مزایا ، روغن آرگان را روی پوست سر اعمال کنید.
  • اگر تصمیم دارید از روغن آرگان روی موهای خشک استفاده کنید ، روی انتهای موها تمرکز کنید تا موها چرب بنظر نرسد و همچنین بر روی موخوره ها هم موثر باشد.
  • این روزها می توانید روغن آرگان را به عنوان ماده اصلی بسیاری از محصولات تجاری مو بیابید.

10- از روغن آرگان به عنوان درمانی برای شوره سر استفاده کنید

  • شما می توانید از روغن آرگان به عنوان یک نرم کننده ی مو و همچنین درمان شوره سر استفاده کنید تا رطوبت را به راحتی به موهای خشک و آسیب دیده بازگردانید.
  • این روغن برای درمان التهاب پوست سر بسیار خوب عمل می کند و همزمان ظاهر و بافت مو را بهبود می بخشد.
  • اگر از روغن آرگان به عنوان یک درمان در شب استفاده می کنید ، میتوانید از مقدار بیشتری استفاده کنید. شما همچنین می توانید گردش گرما و روشهای بهبود اثرات این روغن را هم در نظر بگیرید.
  • اگر مو / پوست سر شما خشک است ، می توانید از 8-10 قطره روغن استفاده کنید. اگر موهای چربی دارید ، 4-6 قطره کافی خواهد بود. با هر مقداری که استفاده میکنید ، از پوست سر شروع کرده و روغن را به سمت انتهای مو ماساژ دهید.
  • از یک کلاه دوش در طول شب استفاده کنید تا رطوبت و گرمای پوست سر حفظ شود. صبح موها را به روش همیشگی بشویید. شما می توانید هفته ای 1-2 بار این روش درمانی را انجام دهید.

11- برای درمان سوزش بعد از اصلاح از روغن آرگان استفاده کنید

  • سوزش خود تراش (قرمزی ، التهاب و سوزش بعد از اصلاح) زیبا نیست و برای هیچکس خوشایند نخواهد بود. این فولیکول های مو تحریک شده و ملتهب می توانند با استفاده از روغن آرگان درمان شوند.
  • کافی است مقداری روغن را در دستان خود گرم کنید و روی ناحیه آسیب دیده بمالید.

12- از روغن آرگان به عنوان یک درمان لب استفاده کنید

لب ها یکی از آسیب پذیرترین قسمت های بدن هستند – خصوصاً روی صورت. هوای سرد می تواند به آنها آسیب برساند ، و لب های خشک و ترک خورده ایجاد کند. روغن آرگان برای درمان لبها ، یک گزینه ی عالی است.

می توانید روغن را با استفاده از روغن حامل و روی لب خود استفاده کنید یا وقتی احساس تحریک شدید کردید ، یک قطره از آن را به لب های خود بمالید.

خریداری و نگهداری

مانند هر لیپید یا چربی ، روغن آرگان هم می تواند سفت و سخت شود. این از خواص سلامتی اسیدهای چرب و مشخصات آنتی اکسیدانی آنها به میزان قابل توجهی می کاهد.

خرید روغن آرگان با کیفیت بسیار مهم است. با خرید روغنهای اصل و باکیفیت ، از ماندگاری طولانی و تاثیر آن اطمینان حاصل کنید. علاوه بر این ، مهم است که خواص روغن آرگان خود را از بین نبرید. برای نگهداری این روغن ، موارد زیر را رعایت کنید:

  • به دنبال روغن آرگانی باشید که 100٪ اصل باشد. با افزایش محبوبیت این روغن ، محصولات ارزان قیمت و بی کیفیتی وارد بازار شده است. ما این سایت را پیشنهاد می کنیم!
  • این سایت نیز روغن آرگان اصل به فروش می رساند!
  • روغن را در جای خشک و خنک نگه دارید. بطری روغن آرگان یا فرآورده های روغنی آرگان را از تابش مستقیم نور خورشید یا مکان هایی که بسیار گرم هستند ، دور نگه دارید. حتماً آن را داخل یک ظرف در بسته بدون امکان نفود هوا قرار دهید.
  • بعد از شش ماه سعی کنید محصول جدیدی را جایگزین کنید. بطری های روغن آرگان کوچکتر بخرید زیرا بهترین استفاده آن در شش ماه اول است. به مرور زمان و با گذشت 6 ماه ، کیفیت آن کاهش می یابد.

دیدگاهتان را بنویسید